Search
Close this search box.

Aanpak van islamofobie en antisemitisme (Groen)

Samenvatting

Groen doet geen uitspraken in hun verkiezingsprogramma over islamofobie. Een aanpak van antisemitisme wordt vermeld als het gaat over extreemrechts: 

“Wij veroordelen krachtig deze normalisering van extreemrechtse organisaties, van antisemitisme en antidemocratisch gedrag, van extreemrechts geweld en van elke vorm van intolerantie. Wij roepen op tot een verbod op alle organisaties die het fascisme verheerlijken. De straffeloosheid van extreemrechtse organisaties is een van de redenen achter de toename van gewelddadige acties. Wij steunen een actieve herinneringscultuur in het onderwijs en willen antifascistische actoren in onze samenlevingen versterken.” (uitgebreid programma p. 41)

Impactanalyse

Gezien de actualiteit en de genocide die plaatsvindt in Gaza is het belangrijk om ook bij ons een beleid te ontwikkelen dat ingaat tegen het tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen. Antisemitisme maakt ook buiten extreemrechtse milieus opgang. Daarnaast is het ook belangrijk om islamofobie te benoemen en bestrijden.